ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Δημήτρης και ο Ανδρέας Τσικούρης γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Χαλκιδικής, σε μια περιοχή όπου η καλλιέργεια της ελιάς αποτελεί παράδοση από αρχαιοτάτων χρόνων.

Aπό μικρά παιδιά ενασταλάχθηκε μέσα τους η αγάπη και ο σεβασμός για το ευλογημένο δέντρο της ελιάς.
Έζησαν από κοντά την καλλιέργεια, τη συγκομιδή, την ελαιοποίηση και έμαθαν να εκτιμούν το πολύτιμο για την υγεία ελαιόλαδο.

Οι παιδικές αναμνήσεις με την πάροδο του χρόνου μεταμορφώθηκαν σε εμπειρία, η οποία σε συνδυασμό με το όραμά τους να παράγουν το δικό τους ελαιόλαδο, γέννησε το THALLON, ένα φυσικό προϊόν πλούσιο σε φαινόλες και με εξαιρετικά χαμηλή οξύτητα, που προέρχεται από άγουρες ελιές, με άθερμο τρόπο και με τις πλέον σύγχρονες και πιστοποιημένες μηχανικές μεθόδους ελαιοποίησης.

ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΜΑΣ

Το Thallon είναι ένα αγουρέλαιο υψηλής ποιότητας, πλούσιο σε υγειοπροστατευτικές  και θρεπτικές ουσίες.  Είναι ένα φυσικό προϊόν από άγουρες (πράσινες) ελιές, που παράγεται μόνο με μηχανική μέθοδο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος  (27 βαθμούς κελσίου) και χωρίς την προσθήκη νερού.

Είναι δηλαδή ένας φυσικός χυμός ελιάς, από φρέσκους και υγιείς καρπούς πρώιμης συγκομιδής.

Αφού παραχθεί ο φυσικός χυμός ελιάς, αφήνεται κάποιο διάστημα ώστε να γίνει η καθίζηση  τον μεγαλύτερων σωματιδίων ελιάς που περιέχει. Το ελαιόλαδό μας τυποποιείται αφιλτράριστο ώστε να μπορέσουν να διατηρηθούν αυτούσια όλα τα  μικροσωματίδια ελιάς που είναι εξαιρετικά ευεργετικά για την υγεία.

Εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε πολυφαινόλες, διαθέτει τον χαρακτηρισμό ισχυρισμού υγείας (health claim), σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό 432/ 2012 του EFSA (European Food Safety Authority).

Διαθέτει έντονα φρουτώδη και  συγχρόνως απαλή γεύση, λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής οξύτητάς του. Επίσης, αφήνει μια ελαφρώς πικρή επίγευση και ένα μικρό κάψιμο στο λαιμό, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας στις ουσίες Ελαιοκανθάλη και Ελαιασίνη, που έχουν σημαντική βιολογική δράση και σε αυτές έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

Αποτελεί ένα από τα πολύ λίγα αγουρέλαια στην αγορά, που είναι συγκεκριμένης και περιορισμένης σοδειάς.

Οι ελαιώνες μας βρίσκονται  στην  περιοχή της  Χαλκιδικής, ενώ η ποικιλία ελιάς από την οποία παράγεται το Thallon είναι η ‘’Π.Ο.Π.  Χοντροελιά Χαλκιδικής’’, γνωστή παγκοσμίως για την ποιότητα και το μέγεθός της.