HIGH PHENOLIC GREEN OLIVE OIL

Delicate - Patrinia Variety

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

ΟΞΥΤΗΤΑ

Η ανάλυση της οξύτητας του ελαιόλαδου δείχνει το ποσοστό του ελαϊκού οξέος που βρίσκεται μέσα στο λάδι. Ανάλογα με την οξύτητά του, το ελαιόλαδο χαρακτηρίζεται ως Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο (Extra Virgin Olive Oil) αν η οξύτητα είναι < 0,8%. Το δικό μας ελαιόλαδο είναι οξύτητας < 0,3 (Δείτε τη χημική ανάλυση εδώ)

ΓΕΥΣΗ

Διαθέτει έντονα φρουτώδη και συγχρόνως απαλή γεύση λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής σημαντική βιολογική δράση και στις οποίες έχουν αποδοθεί αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, καρδιοπροστατευτικές και νευροπροστατευτικές ιδιότητες.

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς του ελαιόλαδου, είναι το φως. Αν εκτεθεί στο φως, μέσα σε λίγους μήνες πιθανόν να αρχίσει η οξείδωσή του, η οποία αλλοιώνει εντελώς τα γευστικά αλλά και τα θρεπτικά χαρακτηριστικά του και το καθιστά ακατάλληλο για κατανάλωση. Το THALLON συσκευάζεται σε γυάλινα μπουκάλια, βαμμένα εξωτερικά, που είναι αδιαπέρατα από το φως. Τυποποιείται αφιλτράριστο με το πιστοποιημένο διεθνές πρότυπο υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων ISO 22000. Έτσι, είμαστε σίγουροι ότι το τελικό προϊόν που λαμβάνετε διατηρεί όλη του τη θρεπτική αξία.

ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ

Ο ιδιαίτερος τρόπος παραγωγής του Thallon ξεκινάει από την προσεγμένη διαχείριση της καλλιέργειας. Η περίοδος συγκομιδής επιλέγεται με στόχο την επίτευξη της μέγιστης συγκέντρωσης πολυφαινόλων στο τελικό προϊόν. Έτσι, οι ελιές μαζεύονται άγουρες (πράσινες). Η διαδικασία της συγκομιδής γίνεται εξ’ολοκλήρου με τα χέρια, έτσι ώστε να μην τραυματίζεται ο καρπός. Στη συνέχεια, οι καρποί της ελιάς, περνούν από προσεκτική διαλογή, κατά την οποία απομακρύνονται φύλλα ή ακατάλληλοι καρποί. Η ελαιοποίηση, πραγματοποιείται το αργότερο σε 24 ώρες από την ώρα της συγκομιδής. Οι ελιές, μεταφέρονται στο ελαιοτριβείο σε διατρητά τελάρα, όπου αρχικά πλένονται με πόσιμο νερό και στη συνέχεια ακολουθεί η ελαιοποίηση, η οποία γίνεται με μηχανικό τρόπο. Συγκεκριμένα, ακολουθούμε διαδικασίες που εφαρμόζονται με υποδειγματικό και σχολαστικό τρόπο, με σκοπό την παραγωγή ελαιόλαδου αρίστης ποιότητας.

ΕΞΑΓΩΓΗ ΕΝ ΨΥΧΡΩ

Οι ευρωπαϊκοί κανονισμοί, απαιτούν ότι η ελαιοποίηση πρέπει να γίνεται σε θερμοκρασία κάτω των 27c για να χαρακτηριστεί ένα ελαιόλαδο άθερμο ή ψυχρής έκθλιψης. Η ελαιοποίηση γίνεται εντός 24 ωρών από τη συγκομιδή, οι ελιές τοποθετούνται σε διάτρητα τελάρα και μεταφέρονται στο διφασικό οικολογικό ελαιοτριβείο, το οποίο είναι πιστοποιημένο με το διεθνές πρότυπο ISO 22000 για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων. Εκεί, αρχικά πλένονται με πόσιμο νερό. Στη συνέχεια, ξεκινά η ελαιοποίηση, η οποία γίνεται με μηχανικό τρόπο, χωρίς την προσθήκη νερού και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, δηλαδή από 20c έως 27c, θερμοκρασίες που επικρατούν περίπου τον Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια, μεταφέρεται και αποθηκεύεται σε INOX δεξαμενές τροφίμων, μέχρι την τυποποίηση.

OLYMPIA HEALTH & NUTRITION AWARDS 2018

Το 2018 βραβευτήκαμε με την χρυσή διάκριση στα OLYMPIA HEALTH & NUTRITION AWARDS 2018 με την επωνυμία «Άγιος Δημήτριος», που είναι η περιοχή του ελαιώνα όπου παράχθηκε η περσινή σοδειά.

Athena International Olive Oil Competition 2019

Ειδική Διάκριση

Το 2019 στο διεθνή διαγωνισμό ποιότητας και γευσιγνωσίας ελαιολάδου Athena, που διεξάγεται και στην πατρίδα της ευγενούς άμιλλας και του ολυμπιακού ιδεώδους, βραβευτήκαμε με την Ειδική Διάκριση, καλύτερο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο στη Μακεδονία από την Ποικιλία Χονδροελιά Χαλκιδικής.

Athena International Olive Oil Competition 2019

Αργυρό Μετάλλιο

Το 2019 στο διεθνή διαγωνισμό ποιότητας και γευσιγνωσίας ελαιόλαδου Athena, που διεξάγεται και στην πατρίδα της ευγενούς άμιλλας και του ολυμπιακού ιδεώδους, βραβευτήκαμε με το Αργυρό Μετάλλιο για το λάδι μας “Thallon”.

London International Olive Oil Competitions 2019

Χάλκινο Βραβείο Ποιότητας

Το 2019 στο διεθνή διαγωνισμό ποιότητας και γευσιγνωσίας ελαιολάδου London IOOC βραβευτήκαμε με το Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία ποιότητας.

London International Olive Oil Competitions 2019

Χάλκινο Βραβείο Συσκευασίας

Το 2019 στο διεθνή διαγωνισμό ποιότητας και γευσιγνωσίας ελαιολάδου London IOOC βραβευτήκαμε με το Χάλκινο Βραβείο Συσκευασίας στην κατηγορία του σχεδιασμού της συνολικής εικόνας.

The Olympia Health & Nutrition Awards 2019

Silver Standard of Excellence for High Phenolic Extra Virgin Olive Oil

Το 2019 βραβευτήκαμε με Ασημένιο Πρότυπο Αριστείας για εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο υψηλής φαινόλης στα OLYMPIA HEALTH & NUTRITION AWARDS.