HIGH PHENOLIC GREEN OLIVE OIL

Early Harvest

100ml package

250 ml

product

500ml

ΟΞΥΤΗΤΑ

Το THALLON έχει ιδιαίτερα χαμηλή οξύτητα κάτω από 0,3 (< 0,3) έτσι κατατάσσεται στην κατηγορία των premium έξτρα παρθένων ελαιολάδων (δείτε τη χημική ανάλυση εδώ, την ανάλυση φυτοφαρμάκων εδώ και τον οργανοληπτικό έλεγχο εδώ).

 

ΓΕΥΣΗ

Το αγουρέλαιο THALLON έχει όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας Χονδρολιά Χαλκιδικής, δηλαδή πλούσια φρουτώδη γεύση με αρωματικές νότες από γρασίδι, χόρτα, πιπέρι, ντομάτα και ισορροπημένο το πικρό με το πικάντικο (δείτε το αρωματικό προφίλ εδώ). Συνιστάται να καταναλώνεται ωμό το πρωί ή ως συνοδευτικό με σαλάτες, βραστά ή ψητά λαχανικά και ψητό κρέας.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

Το THALLON συσκευάζεται σε γυάλινα μπουκάλια, βαμμένα, έτσι ώστε να μην τα διαπερνάει το φως και σε υψηλής ποιότητας μεταλλικές συσκευασίες (δείτε το σχετικό πιστοποιητικό ISO 9001:2015 εδώ και τη δήλωση εδώ), με αποτέλεσμα να μένουν αναλλοίωτα τα θρεπτικά και γευστικά συστατικά του.  

ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ

Τυποποιείται με το πιστοποιημένο διεθνές πρότυπο υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων ISO 22000 (σχετικό πιστοποιητικό εδώ). Έτσι, είμαστε σίγουροι ότι το τελικό προϊόν που λαμβάνετε διατηρεί όλη τη θρεπτική αξία του.

 

 

packaging

packaging 350 ml

 

ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ

Η παραγωγή του Thallon ξεκινάει από την καλλιέργεια των ελαιώνων μας που είναι βασισμένη σε βιολογικά πρότυπα. Η συγκομιδή ξεκινά στα μέσα Σεπτεμβρίου, τότε που οι ελιές είναι ακόμα άγουρες (πράσινες). Μαζεύονται με τα χέρια μέσα σε διάτρητα τελάρα και στην συνέχεια εντός 24ώρου, μεταφέρονται για ελαιοποίηση σε οικολογικό ελαιοτριβείο ψυχρής έκθλιψης. Ακολουθούμε διαδικασίες που εφαρμόζονται με υποδειγματικό και σχολαστικό τρόπο, με σκοπό την παραγωγή αγουρέλαιου υψηλής ποιότητας.

ΕΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ-ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ

Η διαδικασία ελαιοποίησης γίνεται με μηχανικό τρόπο, χωρίς την προσθήκη νερού και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, δηλαδή από 25°C έως 27°C, θερμοκρασίες που επικρατούν περίπου τον Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια, μεταφέρεται και αποθηκεύεται σε ειδικές INOX δεξαμενές τροφίμων (δείτε τη βεβαίωση εδώ και τη δήλωση εδώ) διπλού τοιχώματος και αζώτου. Έτσι το αγουρέλαιο αποθηκεύεται σε σταθερή και χαμηλή θερμοκρασία (15°C με 18°C) βαθμούς, με απουσία οξυγόνου, φωτός και υγρασίας μέχρι την τυποποίηση.
Επίσης να επισημάνουμε ότι αποθηκεύεται όλο σε μία και μόνο δεξαμενή, από όπου στέλνονται όλα τα δείγματα για αναλύσεις, πιστοποιήσεις, οργανοληπτικούς ελέγχους και διαγωνισμούς γευσιγνωσίας.

 

OLYMPIA HEALTH & NUTRITION AWARDS 2018

Το 2018 βραβευτήκαμε με την χρυσή διάκριση στα OLYMPIA HEALTH & NUTRITION AWARDS 2018 με την επωνυμία «Άγιος Δημήτριος», που είναι η περιοχή του ελαιώνα όπου παράχθηκε η περσινή σοδειά.

Athena International Olive Oil Competition 2019

Ειδική Διάκριση

Το 2019 στο διεθνή διαγωνισμό ποιότητας και γευσιγνωσίας ελαιολάδου Athena, που διεξάγεται και στην πατρίδα της ευγενούς άμιλλας και του ολυμπιακού ιδεώδους, βραβευτήκαμε με την Ειδική Διάκριση, καλύτερο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο στη Μακεδονία από την Ποικιλία Χονδροελιά Χαλκιδικής.

Athena International Olive Oil Competition 2019

Αργυρό Μετάλλιο

Το 2019 στο διεθνή διαγωνισμό ποιότητας και γευσιγνωσίας ελαιόλαδου Athena, που διεξάγεται και στην πατρίδα της ευγενούς άμιλλας και του ολυμπιακού ιδεώδους, βραβευτήκαμε με το Αργυρό Μετάλλιο για το λάδι μας “Thallon”.

London International Olive Oil Competitions 2019

Χάλκινο Βραβείο Ποιότητας

Το 2019 στο διεθνή διαγωνισμό ποιότητας και γευσιγνωσίας ελαιολάδου London IOOC βραβευτήκαμε με το Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία ποιότητας.

London International Olive Oil Competitions 2019

Χάλκινο Βραβείο Συσκευασίας

Το 2019 στο διεθνή διαγωνισμό ποιότητας και γευσιγνωσίας ελαιολάδου London IOOC βραβευτήκαμε με το Χάλκινο Βραβείο Συσκευασίας στην κατηγορία του σχεδιασμού της συνολικής εικόνας.

The Olympia Health & Nutrition Awards 2019

Silver Standard of Excellence for High Phenolic Extra Virgin Olive Oil

Το 2019 βραβευτήκαμε με Ασημένιο Πρότυπο Αριστείας για εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο υψηλής φαινόλης στα OLYMPIA HEALTH & NUTRITION AWARDS.