Early Harvest
Το THALLON έχει ιδιαίτερα χαμηλή οξύτητα κάτω από 0,3 (< 0,3) έτσι κατατάσσεται στην κατηγορία των premium έξτρα παρθένων ελαιολάδων (δείτε τη χημική ανάλυση εδώ και τον οργανοληπτικό έλεγχο εδώ).
Το αγουρέλαιο THALLON έχει όλα τα γευστικά χαρακτηριστικά της ποικιλίας Χονδρολιά Χαλκιδικής, δηλαδή πλούσια φρουτώδη γεύση με αρωματικές νότες από γρασίδι, χόρτα, πιπέρι, ντομάτα και ισορροπημένο το πικρό με το πικάντικο (δείτε το αρωματικό προφίλ εδώ). Συνιστάται να καταναλώνεται ωμό το πρωί ή ως συνοδευτικό με σαλάτες, βραστά ή ψητά λαχανικά και ψητό κρέας.
Το THALLON συσκευάζεται σε γυάλινα μπουκάλια, βαμμένα, έτσι ώστε να μην τα διαπερνάει το φως και σε υψηλής ποιότητας μεταλλικές συσκευασίες (δείτε το σχετικό πιστοποιητικό ISO 9001:2015 εδώ και τη δήλωση εδώ), με αποτέλεσμα να μένουν αναλλοίωτα τα θρεπτικά και γευστικά συστατικά του.
Τυποποιείται με το πιστοποιημένο διεθνές πρότυπο υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων ISO 22000 (σχετικό πιστοποιητικό εδώ). Έτσι, είμαστε σίγουροι ότι το τελικό προϊόν που λαμβάνετε διατηρεί όλη τη θρεπτική αξία του.
Η παραγωγή του Thallon ξεκινάει από την καλλιέργεια των ελαιώνων μας που είναι βασισμένη σε πιστοποιημένα βιολογικά πρότυπα (δείτε το πιστοποιητικό εδώ). Η συγκομιδή ξεκινά στα μέσα Σεπτεμβρίου, τότε που οι ελιές είναι ακόμα άγουρες (πράσινες). Μαζεύονται με τα χέρια μέσα σε διάτρητα τελάρα και στην συνέχεια εντός 24ώρου, μεταφέρονται για ελαιοποίηση σε οικολογικό ελαιοτριβείο ψυχρής έκθλιψης. Ακολουθούμε διαδικασίες που εφαρμόζονται με υποδειγματικό και σχολαστικό τρόπο, με σκοπό την παραγωγή αγουρέλαιου υψηλής ποιότητας.
Η διαδικασία ελαιοποίησης γίνεται με μηχανικό τρόπο, χωρίς την προσθήκη νερού και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, δηλαδή από 25°C έως 27°C, θερμοκρασίες που επικρατούν περίπου τον Σεπτέμβριο. Στη συνέχεια, μεταφέρεται και αποθηκεύεται σε ειδικές INOX δεξαμενές τροφίμων (δείτε τη βεβαίωση εδώ και τη δήλωση εδώ) διπλού τοιχώματος και αζώτου. Έτσι το αγουρέλαιο αποθηκεύεται σε σταθερή και χαμηλή θερμοκρασία (15°C με 18°C) βαθμούς, με απουσία οξυγόνου, φωτός και υγρασίας μέχρι την τυποποίηση.
Επίσης να επισημάνουμε ότι αποθηκεύεται όλο σε μία και μόνο δεξαμενή, από όπου στέλνονται όλα τα δείγματα για αναλύσεις, πιστοποιήσεις, οργανοληπτικούς ελέγχους και διαγωνισμούς γευσιγνωσίας.